I n n e r l ij k e  g l i m l a c h

wp49d997f8.png
wp667f160c_0f.jpg

Vitaliteit door zachte kracht!

wp7e005e17.png

© www.innerlijkeglimlach.nl  - info@innerlijkeglimlach.nl - 06 - 44 804 102 - Bank:  NL68 ASNB 0932992692 - KvK: 24343543

wp417db008.png

De drie tantiens zijn verbonden met de energieën van:

  • De aarde
  • Onze omgeving (de natuur/ de wereld/de mensen)
  • De hemel

 

Dat zijn collectieve energieën en die manifesteren zich in de mens als:

  • Het fysieke lichaam
  • Het emotionele lichaam
  • Het mentale lichaam

 

De buik (de onderste tantien) staat voor de verbinding met de aarde, de materie en het fysieke aspect in ons leven. Het gaat hier om het dagelijkse leven, het handelen. Maar ook om onze eigen intuïtie, het ‘buikgevoel’.

 

Kinderen hebben hier nog heel veel contact mee en als het niet goed met ze gaat, als ze dingen moeten doen tegen hun zin,

 

 

 

 

 

 

 

 

Het hoofd (de bovenste tantien) staat voor het denken, de mentale energie, maar ook voor inspiratie en de verbinding met de hemel. In onze westerse maatschappij wordt het hoofd vaak te veel belast. Er ontstaat chaos in ons hoofd en er is te weinig ruimte voor creatief denken en werkelijke inspiratie. Inspiratie betekent overigens letterlijk ´inblazing´. Oftewel er wordt ons een idee, een ingeving, ingeblazen vanuit de hemel.

 

Kun je je hoofd helder maken en je ‘voelsprieten’ naar de buitenwereld intrekken zodat je ruimte krijgt voor nieuwe ideeën?

 

krijgen ze vaak letterlijk buikpijn!

‘Aarden’ doe je vanuit je buik/bekken (via het staartbeen en via de benen).

 

Kun je je overgeven aan de zwaartekracht en werkelijk rusten in de aarde?

 

Het hart (de middelste tantien) is verbonden met ons gevoelsleven, onze emoties en de wereld (mensen, dieren, de natuur) om ons heen.

 

Onthaasten, tijd nemen voor jezelf, geeft het hart de rust die het nodig heeft. Alleen dan kan de liefdevolle energie vanuit je hart gaan stromen.

 

Kun je je hart openen voor alles wat er is? Of is er onrust in je hart en is je hart geblokkeerd, afgeschermd?

 

 

 

wp18f06b44.png

 

wp3f6f64fc.png