I n n e r l ij k e  g l i m l a c h

wp49d997f8.png
wp7e005e17.png

© www.innerlijkeglimlach.nl  - info@innerlijkeglimlach.nl - 06 - 44 804 102 - Bank:  NL68 ASNB 0932992692 - KvK: 24343543

wp614addbc_0f.jpg

Vitaliteit door zachte kracht!

wpfbbfc924.png
wpc2f90dec.png

Volgens de, zeer holistische, visie van de oude Chinezen, houdt alles met alles verband. Niets staat op zichzelf. In die oude Chinese traditie is een systeem ontwikkeld om deze verbanden helder te maken, te ontrafelen. In dit systeem worden alle aspecten van de kosmos ingedeeld en wordt duidelijk op welke manier al het leven en alle verschijnselen ontstaan en weer verdwijnen.

 

wp3075a84f_0f.jpg De ‘vijf elementen’ (hout – vuur – aarde – metaal – water) is de benaming die zij gaven aan de vijf oerprincipes die aan de basis van de hele natuur liggen. Deze vijf elementen zijn niet statisch, maar zijn fases, die vloeiend in elkaar overgaan. Zo vormen ze een cyclus die zichzelf steeds en overal herhaalt.

 

Het zijn vijf vormen van energie die we in heel de natuur en al zijn verschijningsvormen terugvinden, dus ook in de mens. En dan zowel op fysiek, emotioneel, mentaal als op spiritueel niveau. Door bewust met deze energie te werken, kunnen we in harmonie komen met de elementen binnen onszelf en in het universum.

 

Ieder element of iedere fase in dit systeem wordt gekenmerkt door bepaalde kwaliteiten waar je op verschillende manieren contact mee kunt maken.  Daarvoor zijn er specifieke oefeningen, beelden en symbolen ontwikkeld.

Reacties:

Ik geef al bijna 15 jaar workshops over de Vijf elementen en de Helende klanken en de reacties zijn altijd heel positief:
 

  • “intensief, maar heel ontspannend”
  • “een diepe uitwerking”
  • “meer balans en blijheid in mijn dagelijkse leven!”
  • “ verbluffend: mijn slaapproblemen zijn verdwenen”

 

Het gaat uiteraard niet om die uiterlijke vormen, maar om de verbinding die je via die vormen kunt maken met de energetische, emotionele en spirituele kwaliteiten.

 

Zachte helende krachten

Tijdens de ‘Open je hart’ week in Savita leer je om contact te maken met de energie van de verschillende elementen, zoals die zich in je lichaam manifesteren. Je gaat kennis maken met de zachte, helende krachten in jezelf en hoe je die altijd en overal kunt gebruiken om je te ontspannen en op te laden.

 

We maken d.m.v. oefeningen en meditaties contact met iedere fase in de cyclus en je leert gebruik te maken van de kracht van elk element. Hierbij geef ik extra aandacht aan het hart, omdat die verbonden is met het element Vuur en de zomer.

 

Meditatie van de Helende Klanken

’s Avonds zullen we regelmatig de Meditatie van de Helende klanken doen waarbij je de organen en de bijbehorende emoties in balans brengt door middel van eenvoudige bewegingen en de klanken die bij het betreffende orgaan horen.

wpe5e7e8f3_0f.jpg

Het zijn subvocale klanken, dus niet zingen, maar bijvoorbeeld de hartklank: haaah, of de nierklank: tsjoe, waarmee we het bindweefsel rondom onze organen los kunnen trillen en zo kunnen ontgiften en in evenwicht kunnen brengen. Bovendien werken de helende klanken heel goed als 'slaapmiddel' omdat het je emoties van de dag in balans brengt. Een stuk gezonder dan slaaptabletten!

 

 

 

wp1fb39fb0.png