I n n e r l ij k e  g l i m l a c h

wp49d997f8.png

Vitaliteit door zachte kracht!

   wp0fdea025_0f.jpg wp244352da_0f.jpg wpdfc460d7_0f.jpg wpeb003b14_0f.jpg wp13306af0_0f.jpg wp0fdea025_0f.jpg

 

 

wp9ce17a69.png
wpaf40e23e.png

Een heerlijke Qi Gong vakantieweek bij Savita in Niedersfeld (Sauerland) van zondagavond 1 t/m  maandagochtend 7 juli 2018

 

Na het succes van de  retraite in februari  (klik hier voor een korte impressie) bied ik met veel plezier deze nieuwe, inspirerende Qi Gong vakantie in de zomer aan.  

Er even  helemaal uit zijn, in een heel andere en prachtige omgeving op een goed te overbruggen afstand van Nederland. Een vakantie om helemaal te ontspannen en weer nieuwe energie op te doen.

 

Het wordt een week van meditatief bewegen, ontspannen, genieten, dansen en (mantra) zingen, maar ook van verdieping en verstilling. Juist die uitersten zorgen voor de innerlijke balans en inspiratie.

 

Open je hart!

De zomer is het seizoen van de uitbundigheid, alles staat in volle bloei. In de zomer is het element Vuur actief en het hart is verbonden aan dit element. Vreugde, blijdschap en liefde zijn kwaliteiten die verbonden zijn met het hart. En voor vreugde en plezier is er alle ruimte bij Savita! We worden in Savita omringd door bos, bergen en beekjes en we kunnen de energie van de natuur volop in ons opnemen tijdens de Qi Gong oefeningen, maar ook in de meditatieve wandelingen die we gaan maken.
En waar kun je beter je hart openen dan in de vrije natuur?

 

Qi Gong

Qi Gong is er op gericht om lichaam en geest in balans te brengen en om je levenskracht, je qi (ook wel gespeld als chi) te laten stromen zodat je je vitaler en gezonder gaat voelen. Hierbij is voor mij de Innerlijke glimlach essentieel. Dat is een basisprincipe uit de Taoïstische filosofie, van waaruit je  met

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Vijf elementen en de Helende Klanken

Ik laat me in het programma leiden door wat de groep op dat moment nodig heeft. Maar we zullen in ieder geval werken met de energie van de Vijf elementen en de Helende Klanken. De vijf elementen zijn de vijf oerprincipes die aan de basis van de hele natuur liggen. We richten  ons,  met verschillende oefeningen en meditaties op het betreffende element, het daaraan gekoppelde orgaan, seizoen, de kleur, de kwaliteiten en nog veel meer. Je maakt dus op meerdere manieren contact met de energie van dat element.  Meer informatie over de Vijf elementen

 

Verder zul je een aantal mooie, ontspannende Qi Gong vormen leren, zoals ‘de Harmonie’  of ‘Het reinigen naar de Vijf Heilige richtingen’ die ook werken met de energie van de vijf elementen en de seizoenen.  
Je kunt op mijn YouTube kanaal een aantal van deze vormen bekijken

 

Vrije tijd

Naast de Qi Gong lessen zullen we één of meerdere (meditatieve) wandelingen in de omgeving maken en is er genoeg ruimte voor vrije tijd.

wp246d104e_0f.jpg

Het is ook altijd heerlijk om een keer in je eentje er op uit te trekken, of gewoon lekker een boekje te lezen in de tuin. En natuurlijk staat ook een kampvuur weer op het programma. Dus als je een muziekinstrument mee kunt nemen................graag!

 

 

 

wp9b8a2286.png

Het is fijn als je met alle activiteiten meedoet, maar als je een keer te moe bent, of tijd voor jezelf nodig hebt, dan is dat geen probleem.


Praktische informatie

Cursuskosten: € 285,--
Vroegboekkorting: 10% bij aanmelding  en betaling vóór
1 mei 2018

 

Verblijf in Centrum Savita
In der Burbecke 15
59955 Winterberg-Niedersfeld

http://www.savita.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Verblijfskosten: € 252,-- (€ 42,-- per nacht) voor een 1-(of 2-) persoonskamer met douche en toilet, heerlijke vegetarische maaltijden en thee/koffie. Je kunt extra overnachtingen vooraf of na de cursus bijboeken.

 

Savita is een non-profit organisatie en werkt met vrijwilligers. Het is de bedoeling dat je af en toe meehelpt met de afwas en dat je bij vertrek je eigen kamer stofzuigt en douche en toilet schoon maakt.

 

Vervoer
Er is een goede busverbinding (opstappen onder andere in Amsterdam, Utrecht, Arnhem), kijk op
: https://www.flixbus.nl
Je komt aan in Winterberg en je kunt eventueel (gratis) door Savita worden gehaald en gebracht.

 

Ik kan je ook in contact brengen met andere deelnemers als je wilt meerijden of meerijders zoekt. Daarnaast is er via de site van Savita ook een ‘meerijdoptie’, zie: http://www.savita.nl/contact

 

Aanmelden
Je kunt je via de mail aanmelden, dan krijg je een inschrijfformulier toegestuurd en nadere informatie. Wil je eerst over-leggen, dan kun je me ook altijd bellen:


www.innerlijkeglimlach.nl
info@innerlijkeglimlach.nl
mobiel: 06-44 804 102
 

Ik ontmoet je graag deze zomer  bij Savita!

 

Ingrid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wp1507287c_0f.jpg

zachtheid en respect naar jezelf kijkt, zonder oordeel. Alle  Qi Gong oefeningen worden vanuit dit principe gedaan. Zo ontstaat er ruimte om te bewegen, te veranderen, te groeien én, te genieten van alles wat er is.

 

wp7b14638d_0f.jpg