I n n e r l ij k e  g l i m l a c h

wpb9399b74.png

Vitaliteit door zachte kracht!

wpb198f84e_0f.jpg
wp78f3ed23.png

Doelstelling

In de eerste sessie onderzoeken we wat op dit moment het belangrijkste probleem is waar je aan wilt werken. Wat is je doel, wat wil je bereiken? We kijken dan ook samen naar het formuleren van een positieve intentie die je aan dat doel kunt koppelen. Het werkt namelijk niet als je gaat werken met negatieve formuleringen, zoals bijvoorbeeld: ‘ik wil niet meer angstig zijn’, of ‘ik wil geen hartkloppingen meer krijgen’. In het  onderbewustzijn blijft dan juist het woord angstig of hartkloppingen hangen en dat wil je nu juist niet. Een betere formulering kan bijvoorbeeld zijn:’ik voel me vrij en ontspannen’ of ‘ik voel me zeker van mezelf’.  

Het werkt vaak heel goed als je een bepaald beeld of gevoel kunt koppelen aan je doel.

 

Inhoud van de training

Als het doel en de intentie helder zijn dan beginnen we met de oefeningen. In 6 stappen leer je je volledig te ontspannen en richt je elke  

 

 

keer ook kort je aandacht op je positieve intentie. Die positieve intentie plant je a.h.w. als een zaadje in je onderbewuste. En dan hoef je dit zaadje alleen maar elke dag water te geven. Oftewel, het is belangrijk dat je elke dag oefent.

wpdc6db713.png Het heeft geen zin om te snel door die 6 stappen heen te willen gaan. Het is juist belangrijk dat je de oefening volledig integreert en helemaal eigen maakt. Voor iedere stap neem je dus minstens 1 of 2 weken de tijd om te oefenen (of langer als je daar behoefte aan hebt).

 

De 6 fases van de training:

Fase 1:  doel en intentie van de autogene training helder krijgen, aandacht richten op ‘zwaarte’ in het lichaam

Fase 2: warmte

Fase 3: het ritme van het hart

Fase 4: ademhaling

Fase 5: zonnevlecht

Fase 6: hoofd en complete integratie van de oefening

 

De frequentie van de sessies kunnen natuurlijk tijdens het traject aangepast worden. Het is wel wenselijk om na dit hele traject nog één of twee herhalingssessies in te plannen (na een aantal weken/maanden). Daarin kunnen we evalueren waar je in het dagelijkse leven en in je oefeningen tegenaan loopt.

 

Combinatie met klankschalen of cranio sacraal behandeling.

Iedere sessie  sluit ik af met een klankschaalbehandeling of een cranio sacraalbehandeling. Doordat je al in een ontspannen staat verkeert, a.g.v. de oefening, zal de ontspannende en helende werking van de klankschalen (of de cranio) nog dieper doorwerken, wat bijdraagt aan de positieve associatie met je intentie.

 

 

wp3d1af25f.png