I n n e r l ij k e  g l i m l a c h

wpb9399b74.png

Vitaliteit door zachte kracht!

wp7e005e17.png

© www.innerlijkeglimlach.nl  - info@innerlijkeglimlach.nl - 06 - 44 804 102 - Bank:  NL68 ASNB 0932992692 - KvK: 24343543

wp6628fe28_0f.jpg
wpa738ece8.png
wpe0e2af82.png
wpad14f91b.png

Niets doen - overgave

Tijdens de gehele sessie lig je rustig op je rug en maak ik, door de kleding heen, contact met het Cranio Sacrale ritme. Dit is het ritme van het hersen- en ruggenmergvocht (lees meer over de werking van het C-S systeem). Je hoeft zelf niets te 'doen'. Je hoeft niet na te denken over wat er gebeurt, je hoeft niet mee te helpen. Alleen overgeven aan de behandeling. Je lichaam weet precies wat het moet doen en zorgt voor het herstel en de ontspanning die je op dat moment nodig hebt.

 

Evenwicht en herstel

Langdurige spanning, trauma’s, maar ook fysieke klachten kunnen het Cranio Sacrale ritme beperken/ belemmeren.  Door mee te gaan in dit subtiele ritme en het lichaam aan te moedigen om het Cranio Sacrale vocht meer ruimte te geven, ontstaat er een diepe

 

ontspanning (net als in de slaap) en ruimte voor herstel. Het lichaam creëert in dit proces zelf evenwicht. Als behandelaar reik ik in feite alleen ontspanning aan, ik forceer of dwing niets. Dit is een heel meditatief proces, zowel voor mij als  behandelaar als voor jou als  cliënt.

 

Veiligheid

Ik werk altijd met wat er op dat moment 'is', wat de cliënt wil en wat op dat moment voor haar/hem belangrijk of nodig is. Dat kan dus variëren van pure ontspanning, gewoon even (energetisch) 'bijtanken', tot het uitwerken van emoties, blokkades, levensvragen of spirituele vraagstukken.

 

Belangrijkste hierbij is, dat ik altijd zorg voor een prettige, veilige sfeer waarin je  helemaal jezelf kunt zijn. Respect voor de cliënt en diens behoeften staan hierbij voor mij centraal.

 

 

Emotionele patronen

Om emotionele patronen los te kunnen laten/te veranderen, maak ik ook gebruik van Somato Emotional Release technieken. Ook hier ga ik met zachte aandacht en een innerlijke glimlach te werk.  

 

Luisteren naar het lichaam

De term Cranio Sacraal Therapie is erg ‘technisch’,  maar de essentie van de behandeling ligt juist in het “voelen” en het leren luisteren naar het lichaam, naar de wijsheid van het lichaam. Ons lichaam kan en weet immers meer dan wij in het dagelijks leven vaak erkennen.
 

Praktisch

Fijn als je bij de behandeling zo ‘puur’ mogelijk komt, d.w.z. zonder (parfum/aftershave) geurtjes. En zorg voor gemakkelijke, loszittende kleding, zoals een joggingbroek en ruimzittende trui of T-shirt. Neem ook een paar sokken mee.  

wp5a8be63d.png