I n n e r l ij k e  g l i m l a c h

wpb9399b74.png

Vitaliteit door zachte kracht!

wpb198f84e_0f.jpg
wp7e005e17.png

© www.innerlijkeglimlach.nl  - info@innerlijkeglimlach.nl - 06 - 44 804 102 - Bank: NL68 ASNB 0932992692 - KvK: 24343543

Privacy beleid

wp63fe4670.png

Doelstelling

In de eerste sessie onder-zoeken we wat op dit moment het belangrijkste probleem is waar je aan wilt werken. Wat is je doel, wat wil je bereiken? We kijken dan ook samen naar het formuleren van een positieve intentie die je aan dat doel kunt koppelen. Het werkt namelijk niet als je gaat werken met negatieve formuleringen, zoals bijvoorbeeld: ‘ik wil niet meer angstig zijn’, of ‘ik wil geen hartkloppingen meer krijgen’. In het  onderbewustzijn blijft dan juist het woord angstig of hartkloppingen hangen en dat wil je nu juist niet. Een betere formulering kan bijvoorbeeld zijn:’ik voel me vrij en ontspannen’ of ‘ik voel me zeker van mezelf’.  

Het werkt vaak heel goed als je een bepaald beeld of gevoel kunt koppelen aan je doel.

 

Inhoud van de training

Als het doel en de intentie helder zijn dan beginnen we met de oefeningen. In 6 stappen leer je je volledig te ontspannen en richt je elke  

keer ook kort je aandacht op je positieve intentie. Die positieve

intentie plant je a.h.w. als een

zaadje in je onderbewuste. En dan hoef je dit zaadje alleen maar elke dag water te geven. Oftewel, het is belangrijk dat je elke dag oefent.

wp643e1e9f.png

Het heeft geen zin om te snel door die 6 stappen heen te willen gaan. Het is juist belangrijk dat je de oefening volledig integreert en helemaal eigen maakt. Voor iedere stap neem je dus minstens 1 of 2 weken de tijd om te oefenen (of langer als je daar behoefte aan hebt).

 

De 6 fases van de training:

Fase 1:  doel en intentie van de autogene training helder krijgen, aandacht richten op ‘zwaarte’ in het lichaam

Fase 2: warmte

Fase 3: het ritme van het hart

Fase 4: ademhaling

Fase 5: zonnevlecht

Fase 6: hoofd en complete integratie van de oefening

 

De frequentie van de sessies kunnen natuurlijk tijdens het traject aangepast worden. Het is wel wenselijk om na dit hele traject nog één of twee herhalingssessies in te plannen (na een aantal weken/maanden). Daarin kunnen we evalueren waar je in het dagelijkse leven en in je oefeningen tegenaan loopt.

 

De Autogene Training wordt altijd gegeven in combinatie met een Cranio Sacraal behandeling.

 

Ook bij deze combi  behandeling ligt de nadruk op Cranio Sacraal Therapie. Door de oefening van de Autogene Training, aan het begin van de behandeling,  komen lichaam en geest al in een ontspannen staat, waardoor enerzijds de Cranio nog dieper kan doorwerken en anderzijds de diepgaande ontspanning van de Cranio weer bijdraagt aan de positieve associatie met je intentie. Zo versterken beide werkvormen elkaar.

 

 

wp3d1af25f.png