I n n e r l ij k e  g l i m l a c h

wpb9399b74.png

Vitaliteit door zachte kracht!

wp7e005e17.png

© www.innerlijkeglimlach.nl  - info@innerlijkeglimlach.nl - 06 - 44 804 102 - Bank: NL68 ASNB 0932992692 - KvK: 24343543

Privacy beleid

wpf3f4bc42_0f.jpg
wp0e110df3_0f.jpg
wp0af00202_0f.jpg
wp0af00202_0f.jpg
wp9ce17a69.png
wp8e763e0b.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wp4ee0e6ab.png

We gaan genieten van het prille groen in de lente  en de groei krachten in de natuur.  We hopen natuurlijk op een mild lente zonnetje, zodat we mooie wandelingen kunnen maken in de werkelijk prachtige en inspirerende omgeving van Savita.

Klik hier voor impressies van onze vorige retraites:

Februari 2018

November 2018

 

Praktische informatie

Cursus kosten : € 250,--
Vroegboekkorting:
10% bij aanmelding en betaling vóór 1-3-2019

wp0df6cf7d_0f.jpg

Verblijf in Centrum Savita
In der Burbecke 15
59955 Winterberg-Niedersfeld

 

Verblijfskosten: € 168,-- (€ 42,-- per nacht) voor een 1-(of 2-) persoonskamer met douche en toilet, heerlijke vegetarische maaltijden en thee/koffie. Je kunt extra overnachtingen vooraf of na de cursus bijboeken.

 

Kijk voor meer informatie over Savita op: http://www.savita.nl

 

Savita is een non-profit organisatie en werkt met vrijwilligers. Het is de bedoeling dat je af en toe meehelpt met de afwas en dat je bij vertrek je eigen kamer stofzuigt en douche en toilet schoon maakt.

 

Vervoer
Er is een goede busverbinding (opstappen onder andere in Amsterdam, Utrecht, Arnhem), kijk op
: https://www.flixbus.nl
Je komt aan in Winterberg en je kunt eventueel (gratis) door Savita worden gehaald en gebracht.

 

Wij kunnen je ook in contact brengen met andere deelnemers als je wilt meerijden of meerijders zoekt. Daarnaast is er via de site van Savita ook een ‘meerijdoptie’, zie: http://www.savita.nl/contact

 

Aanmelden
Je kunt je via de mail aanmelden (
info@innerlijkeglimlach.nl)  dan krijg je van ons een inschrijfformulier toegestuurd en nadere informatie. Wil je eerst met ons overleggen, dan kun je ook altijd bellen:

 

Jolanda
www.wandelcoachinbeweging.nl
mobiel: 06-33 461 255

 

Ingrid
www.innerlijkeglimlach.nl
info@innerlijkeglimlach.nl
mobiel: 06-44 804 102
 

We ontmoeten je graag in de lente bij Savita!

 

Jolanda en Ingrid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het thema van deze 5-daagse workshop is ‘de Vitale Lijn’

De Vitale Lijn is de lijn van je ziel, van je levensenergie. Het is de verbinding tussen hoofd, hart en buik én de verbinding tussen hemel en aarde. Als je in verbinding bent met jouw ‘midden’ dan zul je ervaren dat je in een ‘flow’ komt. Dat zijn die momenten dat alles je makkelijk afgaat en je bergen kunt verzetten.

wpfcbf88b4_0f.jpg

Dan vang je een glimp op van werkelijke balans en dan ben je in evenwicht met jezelf en met de wereld om je heen. Dat kun je bereiken als je dagelijkse handelen (verbonden met je buik), in verbinding is met je gevoel (je hart) én met je denken, je idealen (je hoofd).
Klik hier voor meer informatie over de Vitale Lijn

 

In deze workshop nodigen we je uit om meer contact maken met je buik(gevoel) en ga je meer aarden. Er ontstaat ruimte om je hart te openen, je hoofd zal tot rust komen en je krijgt toegang tot inspiratie. En dat doen we vanuit verschillende invalshoeken.


Ervaring is niet nodig, alleen de intentie om met een zachte aandacht bij jezelf te kunnen blijven en een nieuwsgierige, open houding.

 

 

Programma
Jolanda weet je te raken met haar ‘opdrachten’ in de natuur: op een andere manier lopen, kijken, ervaren. De natuur kan dan als spiegel fungeren van je leven of je situatie op dat moment. Naast de ontspanning die de natuur je biedt, geeft deze manier van wandelen je ook vaak antwoorden op vragen die diep in je liggen.

wp5b61aff1_0f.jpg

Voor Ingrid is de Innerlijke glimlach essentieel. Dat is een basis principe uit de Taoïstische filosofie, van waaruit je  met zachtheid en respect naar jezelf kijkt, zonder oordeel. Alle  Qi Gong oefeningen worden vanuit dit principe gedaan. Zo ontstaat er ruimte om te bewegen, te veranderen, te groeien én, te genieten van alles wat er is.

 

Aanvang donderdagavond 16 mei rond 19.30/19.45 uur

In principe is er elke ochtend en avond Qi Gong en gaan we ‘s middags wandelen. Zondagavond sluiten we af met een heerlijk ontspannende klankschalenavond. Maandagochtend  is er nog een korte bijeenkomst en nemen we weer afscheid van elkaar.

 

We gaan flexibel met het programma om en kunnen, bijvoorbeeld vanwege het weer, onderdelen verwisselen. Het is fijn als je met alle activiteiten meedoet, maar als je een keer te moe bent, of tijd voor jezelf nodig hebt, dan is dat uiteraard geen probleem.

 

wp8b5d5f16_0f.jpg

Verstillen, ontspannen en genieten zijn sleutel begrippen voor Jolanda en Ingrid. Vanuit zachte aandacht contact maken met de stilte in jezelf, al bewegend tot ontspanning komen, en je overgeven aan het moment. Dat gaan we doen door middel van Qi Gong oefeningen, wandelingen in de natuur, soms met kleine opdrachten, soms in stilte, en

Een meerdaagse retraite bij Savita in Niedersfeld (Sauerland) van 16 t/m 20 mei 2019

 

Met veel plezier bieden wij deze retraite  weer aan. Er even uit zijn, in een heel andere en prachtige omgeving op een goed te overbruggen afstand van Nederland. Een mini-vakantie om helemaal te ontspannen en weer nieuwe energie op te doen,  onder begeleiding van Jolanda Kluft en Ingrid van Breemen.

 

Met onder andere Qi  Gong, meditatie, (stilte) wandelingen, klankschalen en............. meer.

 

door meditaties. En er is ruimte voor (mantra) zingen, lichaamswerk, dansen en plezier bij het kampvuur.

 

Qi Gong is een eeuwenoude bewegingsleer uit China en is er op gericht om lichaam en geest in balans te brengen. Het zijn vloeiende, zich herhalende, trage bewegingen, vaak op het ritme van je adem, waardoor er een zachte (energetische) puls ontstaat.