Lieve mensen,

December, een drukke maand, maar eigenlijk ook de tijd van het jaar om de stilte in te gaan en eens terug te kijken op het afgelopen jaar. En dit keer wil ik daar wel iets over delen.

Het jaar begon voor mij niet zo fijn. Geen echte rampen hoor, maar een ontsteking aan m’n ogen na mijn ooglidcorrectie en in diezelfde tijd flinke problemen met mijn riolering thuis. Beide waren niet zomaar opgelost helaas. Daarbij kwam het bericht dat ik in maart uit mijn zaal moest en dus in allerijl op zoek moest naar een nieuwe lesruimte. En we zaten natuurlijk ook nog middenin het ‘Corona-gebeuren’, waardoor de retraite in februari in Sauerland ook niet door kon gaan.

Maar……………. het is allemaal goed gekomen 😉.
Na een paar weken waren m’n ogen hersteld, de riolering had letterlijk nogal wat voeten in de aarde, maar ook dat is uiteraard goed gekomen. Eind januari had ik al een mooie nieuwe lesruimte gevonden in Vlaardingen. En daar ben ik nog steeds heel blij mee
😊. En Jolanda en ik hebben onze retraite verschoven naar mei en toen hadden we weer een mooie volle groep en een heerlijke tijd met elkaar. Kortom het tij was toch weer snel gekeerd!

Verder heb ik echt genoten van een heerlijke zomer, met voor het eerst in jaren een vakantie van 3 weken na de zomerretraite die ik weer bij Savita heb gegeven. Ook dat was weer een pareltje en ik heb daar zelfs een heel leuke, lieve vriendin aan overgehouden!
En ook heel fijn dat ik in augustus zelf weer eens een retraite kon volgen. Genoten van de Psoasretraite bij Eva van der Plas.

In oktober natuurlijk nog de herfstretraite die ik met Jolanda heb gegeven, die tsja het wordt vervelend, weer fantastisch was!

Kortom, ondanks een slechte start, zoveel mooie momenten dit jaar om dankbaar voor te zijn. Zo fijn dat ik dat met een mooie, liefdevolle groep mensen kan delen (mijn familie, vrienden, cursisten en cliënten). En nog altijd dankbaar dat de Qi Gong en de Cranio in mijn leven zijn gekomen en dat ik elke dag vanuit m’n hart kan en mag werken ❤🙏.


En …..cadeautje: dit keer is Savita (in Sauerland) gelukkig weer open met Oud & Nieuw en ik verheug me dan ook op een heerlijke vakantie daar. Dat wordt vast een mooi uiteinde en een goed begin
😉.

Nou, een heel verhaal over mezelf en alle fijne en minder fijne dingen.
En dan laat ik het ‘grote nieuws’ in binnen- en buitenland maar even voor wat het is. Er is op dat gebied veel in beweging en dat is op z’n zachtst gezegd een ‘understatement’.

Misschien maken jullie ook de balans op aan het einde van het jaar? Fijn om ondanks alle feestdrukte en de gezelligheid die daarbij hoort, ook af en toe de stilte in te gaan en te voelen hoe het met je is. En ook al kent iedereen wel zijn/haar moeilijke momenten, ik hoop dat de balans uiteindelijk positief uitvalt en dat ook jullie met dankbaarheid terug kunnen kijken op het afgelopen jaar.

Want dankbaarheid heeft een enorme kracht in zich. Bewust dankbaar zijn heeft een positieve impact op de hersenen en zorgt ervoor dat je gelukkiger wordt. Dus misschien een mooie oefening voor het nieuwe jaar:

Neem elke dag even de tijd om na te gaan wat die dag je heeft gebracht.
Waar kun je dankbaar voor zijn? Al is het nog zoiets kleins!

Ik wens jullie in ieder geval heel mooie, vreugdevolle feestdagen en een prachtig, liefdevol en gelukkig Nieuwjaar!

En hieronder natuurlijk nog de agenda voor de komende tijd, zodat jullie ook kunnen genieten van wat voor mij pareltjes zijn: de retraites, workshops en misschien ook een fijne individuele cranio behandeling voor een diepe ontspanning 😉.

 

Een hartegroet en tot volgend jaar!

 

 

Ingrid van Breemen

www.innerlijkeglimlach.nl

www.gezonddoorcranio.nl

info@innerlijkeglimlach.nl

06 – 44 804 102

 

Agenda

Cranio Sacraal Therapie
Hier zit geen speciale datum aan vast, dus daar begin ik deze agenda mee.
Cranio sacraal therapie is voor veel mensen nog een onbekend begrip. Je kunt er uiteraard op mijn site meer over lezen, maar het belangrijkste is dat je door de behandeling in een heel diepe ontspanning komt. En ontspanning is in onze hectische maatschappij helaas niet iets vanzelfsprekends.
Deze heel subtiele lichaamsgerichte therapie spreekt het zelf genezende vermogen op alle niveaus aan; fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel, afhankelijk van de situatie en de vraagstelling.
In intense stilte en rust ontstaat er ruimte voor heling op een diep niveau.

Dus als jij van binnenuit wilt helen, kijk dan eens op mijn site: www.gezonddoorcranio.nl
of bel of mail me direct om een afspraak te maken.

Zorgverzekeraars die cranio vergoeden vind je op: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/craniosacraal-therapie

Klankschalenverwenavonden
Vrijdag 3 februari en 24 maart
van 19.45 – 21.15 uur
Kosten: € 20,-- per avond

Een heerlijke manier om te ontspannen en contact te maken met de stilte in jezelf!
Dus laat lichaam en geest helemaal tot rust komen en geef je over aan een innerlijke reis op de harmonieuze klanken van de klankschalen!

Reacties na de vorige keer:

'Ontspannen en tijdloos'

' Genoten, vooral van die sprookjesachtige koshi's (Japanse windgongs) op het einde'

'Zo fijn dat je de schalen zo subtiel aanslaat'

'Wanneer is de volgende 😉'

Meer informatie………

 

Workshop de Vijf elementen en de Helende Klanken
Zondag 16 april
van 13.30 – 17.00 uur
Kosten: € 45,--

In deze workshop leer je een aantal eenvoudige en krachtige technieken om jezelf op een diep niveau in balans te brengen.

We wisselen rustige, meditatieve oefeningen af met meer activerende oefeningen, maar het accent zal liggen op het ´naar binnen gaan´. Het wordt een middag waarin je kennis maakt met de zachte, helende krachten in jezelf en leert hoe je die altijd en overal kunt gebruiken om je te ontspannen en op te laden. We sluiten de workshop af met de volledige meditatie van de Vijf elementen en de Helende Klanken (dit zijn sub vocale klanken, zoals ‘ssss’ of ‘tsjoe’). Een prachtige en zeer harmoniserende meditatie waarin alle elementen en hun kwaliteiten aan bod komen.
En het werkt ook nog eens heel goed als ‘slaapmiddel’!

 

Kortom een aanrader voor iedereen die meer verdieping zoekt, maar ook voor diegenen die juist kennis willen maken met Qi Gong of willen ervaren hoe de vijf elementen zich in je eigen lichaam manifesteren.
Meer informatie………

 

Qi Gong en wandelretraite ‘In Hart en Nieren’
van donderdagavond 9 t/m maandagochtend 13 maart 2023
Begeleiding: Jolanda Kluft en Ingrid van Breemen
Cursuskosten: € 250,-- (10% vroegboekkorting bij aanmelding en betaling vóór 26 januari)
Verblijfkosten: € 200,-- (4 nachten vol pension)


Een inmiddels vertrouwde en succesvolle combi van onder andere Qi Gong, meditaties en mindful wandelen in de prachtige natuur rondom Savita.
Dit keer met het thema: ‘in Hart en Nieren’. Oftewel de complementaire energieën van zomer en winter, van vuur en water. Je zult op verschillende manieren contact gaan maken met deze yin- en yangkrachten.
En natuurlijk is er weer ruimte voor zang en dans, een kampvuur (misschien nog in de sneeuw
😉) en een heerlijke klankschalenavond als afsluiting.

Meer informatie………

 

Reacties van deelnemers:
'Lichtvoetigheid, verbondenheid'
'Ruimte in mezelf, helderheid'
'Nieuwe inzichten. In de ontmoeting met de ander ontmoet ik mijzelf'.


Qi Gong zomerweek ‘Open je hart’
Van zondagavond 16 t/m zaterdagochtend 22 juli 2023
Begeleiding: Ingrid van Breemen
Cursuskosten: € 285,-- (10% vroegboekkorting bij aanmelding en betaling vóór 15 mei)
Verblijfskosten: € 300,-- (6 nachten vol pension)