De Vijf Elementen en de Helende Klanken

zondag 19 november 2023

Een bijzonder krachtige meditatieve, techniek uit de Healing Tao!

Balans

In deze workshop leer je een aantal eenvoudige en krachtige technieken om jezelf op een diep niveau in balans te brengen. We wisselen rustige, meditatieve oefeningen af met meer activerende oefeningen, maar het accent zal liggen op het ´naar binnen gaan´. 

Energie  van de vijf elementen

We gaan in deze workshop heel bewust met de energie van de vijf elementen werken. De ‘vijf elementen’ is de benaming die de oude Chinezen gaven aan de vijf oerprincipes die aan de basis van de hele natuur liggen. Deze vijf elementen zijn niet statisch, maar zijn fases, die vloeiend in elkaar overgaan. Zo vormen ze een cyclus die zichzelf steeds en overal herhaalt. Het zijn vijf vormen van energie die we in heel de natuur en al zijn verschijningsvormen terugvinden, dus ook in de mens. En dan zowel op fysiek, mentaal, emotioneel, als op spiritueel niveau.   

Ontspannen en opladen

Het wordt een dag waarin je kennis maakt met de zachte, helende krachten in jezelf en leert hoe je die altijd en overal kunt gebruiken om je te ontspannen en op te laden. In de workshop maken we, d.m.v. oefeningen en meditaties, contact met iedere fase in de cyclus en leer je gebruik te maken van de kracht van elk element. Aan het einde van de dag doorlopen we de gehele cyclus, met de oefening van ‘De helende klanken’ .

De helende klanken

De helende klanken werken diep in op je organen (zoals de zachte, subvocale, haaah- klank voor het hart) en de daarbij behorende emoties. Door de frequentie van de klank en de ondersteunende houdingen en gebaren kun je overmatige hitte in het betreffende orgaan loslaten en ontstaat er ruimte voor de positieve krachten in dat orgaan. Op die manier kunnen we het evenwicht in ons lichaam, onze gevoelswereld en in onze geest herstellen.

Gezond slaapmiddel!

Bovendien werken de helende klanken heel goed als 'slaapmiddel' omdat het je emoties van de dag in balans brengt. Een stuk gezonder dan slaaptabletten!

Meer informatie over de 5 elementen...........

Reacties op deze workshop in voorgaande jaren:

  • “intensief, maar heel ontspannend”
  • “een diepe uitwerking”
  • “meer balans en blijheid in mijn dagelijkse leven!”
  • “ verbluffend: mijn slaapproblemen zijn verdwenen”

Praktische informatie

Zondag 19 november 2023
van 10.30 - 16.30 uur
Adres: Hendrik Casimirstraat 151, 3136 BD Vlaardingen
Routebeschrijving

Kosten: € 65,- - (incl. thee en lesmateriaal, excl. lunch)

Ik meld me aan

Betaling en annuleringsvoorwaarden

Je hebt geen Qi Gong ervaring nodig. Enige ervaring met ontspanningstechnieken (yoga, meditatie, tai chi) is voor jezelf prettig, maar geen "must". Het belangrijkste is de intentie om met een zachte aandacht bij jezelf te kunnen blijven en een nieuwsgierige, open houding.

 

 

De Vijf Elementen en de Helende Klanken