Verstilling, reflectie, genieten én uitbundigheid

in een prachtige omgeving!

Qi Gong- en wandelretraites in Sauerland

Behoefte aan tijd voor jezelf? Innerlijke rust én plezier maken?

Verdieping en verstilling gaan hand in hand met genieten en plezier maken op onze retraites in Savita (Sauerland). Savita is inmiddels mijn vaste basis voor het organiseren van (mini) retraites en zomerweken en dat tot grote vreugde van de deelnemers en van mezelf! Het is een heerlijke plek om tot rust te komen en weer nieuwe energie op te doen. De zomerweek geef ik vaak alleen, de overige retraites samen met Jolanda Kluft, wandelcoach en goede vriendin.

Contact met je Diepste Zelf

Iedere keer ben ik weer geraakt door het plezier en ook de diepgang die we met elkaar beleven. Het zijn aan de ene kant heerlijk ontspannende (mini) vakanties waarin je helemaal jezelf kunt zijn en weer nieuwe energie op kunt doen. En dat in een prachtige omgeving.

Maar daarnaast biedt het je ook de mogelijkheid om werkelijk contact te maken met jouw ‘Diepere Zelf’. In de rust en aandacht voor jezelf kunnen er opeens zaken op z’n plek vallen. Is er ruimte voor bezinning en soms zelfs nieuwe keuzes. Net waar jij, op dat moment, behoefte aan hebt. En..........niets moet, alles mag!

Verblijf

We verblijven in het gastvrije Centrum Savita, rustig gelegen in het bos, net buiten het dorpje Niedersfeld (Sauerland). Een sprookjesachtige plek, omringd door bossen, bergen en beekjes waar de stilte nog hoorbaar is. Savita is een plek om thuis te komen. Je kunt hier rustig zitten op het terras, of op het balkon van je eigen kamer. Maar ook mooie wandelingen maken, zwemmen in de Hillesee, of even naar het dorpje lopen (10 minuten). In overleg is ook een kampvuur op het eigen terrein mogelijk. Vaak is er wel iemand die gitaar kan spelen en kan zingen. Kortom een plek om te genieten!

Kijk op de agenda voor de komende retraites

Nieuwsgierig naar foto's en verslagen van voorgaande vakanties?

Savita-ronde-zaal.jpg

Centrum Savita
In der Burbecke 15
59955 Winterberg-Niedersfeld

www.savita.nl

Savita is een non-profitorganisatie en werkt met vrijwilligers. Het is de bedoeling dat je af en toe meehelpt met de afwas en dat je bij vertrek je eigen kamer stofzuigt en douche en toilet schoonmaakt.

Verblijfskosten

€ 50,-- per nacht voor een 1-(of 2-) persoonskamer met douche en toilet, heerlijke vegetarische maaltijden en thee/koffie. Je kunt extra overnachtingen vooraf of na de cursus bijboeken.

Vervoer naar Winterberg

Er is een goede busverbinding (opstappen onder andere in Amsterdam, Utrecht, Arnhem), kijk op: www.flixbus.nl
Je komt aan in Winterberg en je kunt eventueel (gratis) door Savita worden gehaald en gebracht.

Ik kan je ook in contact brengen met andere deelnemers als je wilt meerijden of meerijders zoekt. Daarnaast is er via de site van Savita ook een ‘meerijdoptie’, zie: www.savita.nl/contact