Qi Gong en wandelretraite

van 5 t/m 9 november 2020

Verstillen, ontspannen en genieten

tijdens een meerdaagse retraite bij Savita in Sauerland

Met onder andere Qi Gong, meditatie, (stilte) wandelingen, klankschalen en............. meer.
Verstillen, ontspannen en genieten zijn sleutel begrippen voor Jolanda en Ingrid. Vanuit zachte aandacht contact maken met de stilte in jezelf, al bewegend tot ontspanning komen, en je overgeven aan het moment. Dat gaan we doen door middel van Qi Gong oefeningen, wandelingen in de natuur, soms met kleine opdrachten, soms in stilte, en door meditaties. En er is ruimte voor (mantra) zingen, lichaamswerk, dansen en plezier bij het kampvuur. 

Met veel plezier en wegens groot succes bieden wij deze retraite alweer voor de vijfde keer aan. Er even helemaal uit zijn, ontspannen en weer nieuwe energie opdoen in een heel andere en prachtige omgeving op een goed te overbruggen afstand van Nederland. 

De Vitale Lijn

Het thema van deze retraite is de Vitale Lijn. Dat is de lijn van je ziel, van je levensenergie. Het is de verbinding tussen hoofd, hart en buik én de verbinding tussen hemel en aarde. Als je in verbinding bent met jouw ‘midden’ dan zul je ervaren dat je in een ‘flow’ komt. Dat zijn die momenten dat alles je makkelijk afgaat en je bergen kunt verzetten. Lees meer over de Vitale Lijn

de-vitale-lijn

Zowel in de Qi Gong oefeningen als in de wandelingen gaan we werken met en vanuit de Vitale Lijn.

Qi Gong is een eeuwenoude bewegingsleer uit China en is er op gericht om lichaam en geest in balans te brengen. Het zijn vloeiende, zich herhalende, trage bewegingen, vaak op het ritme van je adem, waardoor er een zachte (energetische) puls ontstaat.

Wil jij leven

  • vanuit een natuurlijke 'flow'?
  • vanuit jouw eigen midden?
  • in harmonie met jezelf, de natuur en de wereld om je heen?

Gun jezelf dan deze mini-vakantie

Ik meld me aan

Reacties van deelnemers:

"Jullie zijn een ‘winning team’, jullie vullen elkaar zo mooi aan en er is zoveel harmonie."
"Ik heb mezelf hier gevonden."

Nieuwsgierig geworden?

Bekijk de foto's van de vorige retraites.

Programma en vrije tijd

wandeling

Jolanda (wandelcoach) weet je te raken met haar ‘opdrachten’ in de natuur: op een andere manier lopen, kijken, ervaren. De natuur kan dan als spiegel fungeren van je leven of je situatie op dat moment. Naast de ontspanning die de natuur je biedt, geeft deze manier van wandelen je ook vaak antwoorden op vragen die diep in je liggen.

Voor Ingrid (Qi Gong docent en Cranio sacraal therapeut) is de Innerlijke glimlach essentieel. Dat is een basis principe uit de Taoïstische filosofie, van waaruit je  met zachtheid en respect naar jezelf kijkt, zonder oordeel. Alle Qi Gong oefeningen worden vanuit dit principe gedaan. Zo ontstaat er ruimte om te bewegen, te veranderen, te groeien én, te genieten van alles wat er is.

We starten op donderdagavond met een kennismaking. Elke ochtend en avond is er Qi Gong of meditatie en ‘s middags gaan we wandelen. Zondagavond sluiten we af met een heerlijk ontspannende klankschalenavond. Maandagochtend  is er nog een korte bijeenkomst en nemen we weer afscheid van elkaar.

We gaan flexibel met het programma om en kunnen, bijvoorbeeld vanwege het weer, onderdelen verwisselen. Het is fijn als je met alle activiteiten meedoet, maar als je een keer te moe bent, of tijd voor jezelf nodig hebt, dan is dat uiteraard geen probleem.

Praktische informatie

Cursus kosten: € 250,--
Vroegboekkorting: 10% bij aanmelding  en betaling vóór 24 september 2020

Verblijfskosten: € 180,--
(€ 45,-- per nacht) voor een 1-(of 2-) persoonskamer met douche en toilet, heerlijke vegetarische maaltijden en thee/koffie. Je kunt extra overnachtingen vooraf of na de cursus bijboeken.

Betaling en annuleringsregeling

Verblijf in Centrum Savita

In der Burbecke 15
59955 Winterberg-Niedersfeld

Savita is een non-profit organisatie en werkt met vrijwilligers. Het is de bedoeling dat je af en toe meehelpt met de afwas en dat je bij vertrek je eigen kamer stofzuigt en douche en toilet schoon maakt.

Vervoer

Er is een goede busverbinding (opstappen onder andere in Amsterdam, Utrecht, Arnhem), kijk op: www.flixbus.nl
Je komt aan in Winterberg en je kunt eventueel (gratis) door Savita worden gehaald en gebracht.

Je kunt ook met de trein, kijk dan op www.bahn.de voor de beste verbinding. Aankomst in Olsberg of Winterberg en daar met de bus naar Niedersfeld. Vanuit het dorp 10 minuten lopen naar Savita.

We kunnen je ook in contact brengen met andere deelnemers als je wilt meerijden of meerijders zoekt. Daarnaast is er via de site van Savita ook een ‘meerijdoptie’, zie: www.savita.nl/meerijden-met-elkaar

Ik meld me aan

Wil je eerst overleggen, dan kun je me natuurlijk ook altijd bellen of mailen:
T: 06-44 804 102 (Ingrid)
info@innerlijkeglimlach.nl 

We ontmoeten je graag bij Savita!

Jolanda Kluft en Ingrid van Breemen  

Qi Gong en wandelretraite