Dag van de Stilte

Ontspannen en contact maken met de stilte in jezelf

Op 29 oktober gaat de Wintertijd weer in en hebben we dus een uur extra. Een mooie dag om extra tijd aan jezelf te besteden en om 'naar binnen te gaan'. Een klankschalensessie sluit daar heel goed bij aan. De subtiele klanken van de klankschalen brengen je namelijk in contact met de stilte en de rust in jezelf. Spanning glijdt van je af, lost op en je komt als vanzelf in een heel diepe ontspanning. 

Ons lichaam bestaat voor het grootste deel uit water en de trillingen van de klankschalen beroeren op zachte wijze onze 'binnenwereld' en herstellen zo ons innerlijk evenwicht. Ik combineer de harmoniserende klanken van de klankschalen met de zachte, energetische bewegingen van Qi Gong. Ervaring en lenigheid zijn niet nodig, je wordt als vanzelf mee genomen in een stroom van zachte, vloeiende vormen die heerlijk zijn om te doen. Het belangrijkste is de intentie om met een zachte aandacht bij jezelf te kunnen blijven en een nieuwsgierige, open houding.

We beginnen de workshop met een zit meditatie (op een stoel) en een aantal staande Qi Gong oefeningen om overtollige energie en spanning los te laten. Daarna een heerlijke lig meditatie (op een zacht matras) onder het genot van de rustgevende en harmoniserende klanken van de klankschalen. En we eindigen met ‘thee op bed’

Reacties van deelnemers

Deze workshops zijn al jaren een groot succes. De deelnemers gaan altijd helemaal ontspannen en blij weer naar huis. Een aantal ervaringen:

  • 'Heerlijk! Mag ik hier blijven slapen?'
  • 'Nog lekker nagenieten dit weekend, wat een liefde werd er gegeven……'
  • 'Mijn hoofd is leeg en mijn lichaam geeft een gevoel aan alsof ik net een inspannende yogales heb gevolgd. Geweldig dat je een resultaat zoals dit kan bereiken met zo weinig inspanning. Dank je wel voor deze ervaring.'

Kortom je komt tijdens en na een klankschalensessie in een diepe ontspanning en er ontstaat een innerlijke rust die ook daarna nog doorwerkt.

Praktische informatie

Zondag 29 oktober
van 10.30 - 12.00 uur
Adres: Hendrik Casimirstraat 151
3136 BD Vlaardingen
Routebeschrijving

Kosten: € 20,-- (incl. thee)

Ik meld me aan


Betaling en annuleringsvoorwaarden

Workshop op maat:
Het is ook mogelijk om  een klankschalenworkshop te  organiseren voor een besloten groep. In mijn eigen zaal, of op een andere locatie. Neem vrijblijvend contact met me op voor nadere informatie.

Dag van de Stilte