Lenteretraite in Sauerland

18 t/m 22 april 2024

Ontspannen, ontdekken, ontluiken!

lenteretraite

De lente, een perfecte tijd om vanuit een diepe ontspanning contact te maken met je verlangens, je dromen en hoe je die kunt laten ontkiemen.

Je gaat alle spanning, stress en onrust van het dagelijkse leven loslaten, waardoor er ruimte komt voor ontspanning en inspiratie. Vanuit een zeer afwisselend en inspirerend programma maak je contact met jouw Diepste Zelf en mogen jouw wensen en verlangens ontluiken, net als de natuur om je heen.

Ieder keer zijn wij weer geraakt door het plezier en ook de diepgang die we samen met de deelnemers beleven. Het is aan de ene kant een heerlijk ontspannende mini- vakantie waarin je helemaal jezelf kunt zijn en weer nieuwe energie op kunt doen. Maar daarnaast biedt het je ook de mogelijkheid om werkelijk contact te maken met jouw ‘Diepere Zelf’.  En dat in een prachtige omgeving op een goed te overbruggen afstand van Nederland.

In de rust en aandacht voor jezelf kunnen er opeens zaken op z’n plek vallen. Is er ruimte voor bezinning en soms zelfs nieuwe keuzes. Stel je open voor wat er op dat moment in je leeft. En..........niets moet, alles mag!

Natuurlijk is er weer ruimte voor zang en dans, een kampvuur bij het huis en een heerlijke klankschalenavond als afsluiting.

kampvuur-savita

Reacties van deelnemers

"Inspirerende Qi Gong, mooie wandelingen en goed gezelschap"
"Gevarieerd programma"
"Jullie krijgen 5 *****!"
"Zielsgelukkig!"

Qi Gong

is een eeuwenoude bewegingsleer uit China en is er op gericht om lichaam en geest in balans te brengen. Het zijn vloeiende, zich herhalende, trage bewegingen, vaak op het ritme van je adem, waardoor er een zachte (energetische) puls ontstaat.

qi-gong-bos

Thema: de groeikrachten van de lente

In de lente is het Hout element actief. Hout duidt op schepping en symboliseert een nieuw begin: de lente. De energie gaat in de houtfase omhoog (opwaartse energie) – dat is het jonge Yang. Het is de fase van geboorte, groei en ontwikkeling. Inspiratie is de zielskwaliteit die bij dit element hoort.

En we gaan ons in deze retraite zeker laten inspireren!

Altijd vanuit zachtheid, vanuit de Innerlijke glimlach. Met speelse opdrachten, in de natuur of in de lesruimte, vanuit meditatie en verstilling, of vanuit beweging. En altijd in contact met jezelf. En natuurlijk besteden we ook veel aandacht aan het Aarde element. Dat is immers de basis van waaruit we werken en leven.

Ervaring is niet nodig, alleen de intentie om met een zachte aandacht bij jezelf te kunnen blijven en een nieuwsgierige, open houding.

Programma

Jolanda weet je te raken met haar ‘opdrachten’ in de natuur: op een andere manier lopen, kijken, ervaren. De natuur kan dan als spiegel fungeren van je leven of je situatie op dat moment. Naast de ontspanning die de natuur je biedt, geeft deze manier van wandelen je ook vaak antwoorden op vragen die diep in je liggen.  De wandelingen zijn in een rustig tempo, maximaal 5 km en sluiten aan op de Qi Gong oefeningen. Het gaat vooral om het buiten zijn en het ervaren van de wijsheid van de natuur. 

meditatieve-wandeling-niedersfeld

Voor Ingrid is de Innerlijke glimlach essentieel. Dat is een basisprincipe uit de Taoïstische filosofie, van waaruit je  met zachtheid en respect naar jezelf kijkt, zonder oordeel. Alle Qi Gong oefeningen worden vanuit dit principe gedaan. Zo ontstaat er ruimte om te bewegen, te veranderen, te groeien én, te genieten van alles wat er is.

We starten op donderdagavond met een kennismaking. Elke ochtend en avond is er Qi Gong  en/of meditatie en ‘s middags gaan we wandelen. En ergens in het programma bieden we een creatieve activiteit aan. Zondagavond sluiten we af met een heerlijk ontspannende klankschalenavond. Maandagochtend is er nog een korte bijeenkomst en nemen we weer afscheid van elkaar.

We gaan flexibel met het programma om en kunnen, bijvoorbeeld vanwege het weer, onderdelen verwisselen. Het is fijn als je met alle activiteiten meedoet, maar als je een keer te moe bent, of tijd voor jezelf nodig hebt, dan is dat uiteraard geen probleem.

Praktische informatie

Cursus kosten: € 250,--
Vroegboekkorting: 10% bij aanmelding  en betaling vóór 7 maart 2024

Verblijfskosten: € 240,--
(€ 60,-- per nacht) voor een 1-(of 2-) persoonskamer met douche en toilet, heerlijke vegetarische maaltijden en thee/koffie. Je kunt extra overnachtingen vooraf of na de retraite bijboeken.

Betaling en annuleringsregeling

Verblijf in Centrum Savita

In der Burbecke 15
59955 Winterberg-Niedersfeld

Savita is een non-profit organisatie en werkt met vrijwilligers. Het is de bedoeling dat je af en toe meehelpt met de afwas en dat je bij vertrek je eigen kamer stofzuigt en douche en toilet schoonmaakt.

Vervoer

Er is een goede busverbinding (opstappen onder andere in Amsterdam, Utrecht, Arnhem), kijk op: www.flixbus.nl
Je komt aan in Winterberg en je kunt eventueel (gratis) door Savita worden gehaald en gebracht. Let op: vanwege de Corona crisis is er een heel wisselende dienstregeling!

Je kunt ook met de trein, kijk dan op www.bahn.de of www.treinreiswinkel.nl voor de beste verbinding. Aankomst in Olsberg of Winterberg en daar met de bus naar Niedersfeld. Vanuit het dorp 10 minuten lopen naar Savita.

We kunnen je ook in contact brengen met andere deelnemers als je wilt meerijden of meerijders zoekt. Daarnaast is er via de site van Savita ook een ‘meerijdoptie’, zie: www.savita.nl/meerijden-met-elkaar (stuur even een mailtje aan info@innerlijkeglimlach.nl voor het wachtwoord).

Ik meld me aan

Wil je eerst overleggen, dan kun je me natuurlijk ook altijd bellen of mailen:
T: 06-44 804 102 (Ingrid)
info@innerlijkeglimlach.nl 

We ontmoeten je graag bij Savita!

Jolanda Kluft en Ingrid van Breemen  

In Beweging Wandelcoachpraktijk 
Innerlijke glimlach

 

Lenteretraite in Sauerland