Primordial of Tai Chi for Enlightenment

Krachtige vorm

Deze oervorm, die 800 jaar geleden door Chang San Feng (een spiritueel grootmeester, die ook de grondlegger is van de Tai Chi Chuan) is ontwikkeld, is in feite een ritueel naar de 4 windrichtingen. Het is niet alleen een heel krachtige vorm, die je kan helpen bij grote veranderingen in je leven, maar hij is ook nog eens prachtig om te zien en heerlijk om uit te voeren.

Chang-San-Feng

Verbinding met je kern, je ‘wezen’

We verzamelen in dit ritueel, in vloeiende spiralende bewegingen, de energie uit alle windrichtingen en slaan deze op in ons eigen centrum. Hiermee verbinden we ons met het diepste centrum van ons ‘wezen’, met de Wuji, de leegte waaruit alles voortkomt.

Chinees Nieuwjaar

Het jaar van de Rat is op 25 januari  begonnen. Een jaar dat in het teken zal staan van vernieuwing. Dit jaar moedigt mensen aan om hun dromen waar te maken.  Mooi om in de Primordial contact te maken met wat je werkelijk wilt, wat zijn jouw dromen, wat is je diepste wens? En dat dan in je beoefening mee te nemen. De Priomordial kan je ondersteunen in het waar maken, het materialiseren van je dromen in het dagelijkse leven. 

Ervaring van een deelnemer:

‘De workshop de Primordial in augustus 2007 (en de daaraan volgende verdiepingscursus) heeft mijn leven veranderd en verrijkt. Door de Primordial een tijdlang elke ochtend te doen, ben ik dichter bij mezelf gekomen; heb meer vertrouwen in en voeling met de kosmos gekregen en wellicht als gevolg daarvan een aantal veranderingen in mijn leven gerealiseerd. Een betere woning en een nieuwe baan zijn op mijn pad gekomen. Ik voel mij completer en zachter en heb veel meer energie. Het is een wonder. Dank.’
E.

De workshop

We beginnen de dag met het losmaken en ‘openen’ van het lichaam en daarna bouwen we de vorm stap voor stap op. De bewegingen zijn in principe niet moeilijk om te leren en je zult merken dat het effect elke keer dat je de vorm doet, krachtiger en dieper wordt.  Je  leert niet alleen de vorm kennen en uitvoeren, maar je krijgt ook achtergrond- informatie over de diepere betekenis van de bewegingen.  Door contact te maken met de intenties achter de bewegingen, wordt het effect nog groter.

Je krijgt een uitgetypte versie van de vorm mee, zodat je hem thuis kunt oefenen.

Als je een indruk wilt krijgen van deze vorm, kijk dan eens op mijn YouTube kanaal:

Primordial Qi Gong

Praktische informatie

Zaterdag 14 maart 2020
van 10.30 - 16.30 uur
Routebeschrijving

Kosten: € 65,- - (incl. koffie/thee en lesmateriaal, exclusief lunch)

Betaling en annuleringsvoorwaarden

Primordial of Tai Chi for Enlightenment